Bel bij overlijden: 06 - 373 222 85 Dag & nacht bereikbaar

Religieuze uitvaart.

Wij kunnen alle uitvaarten verzorgen, of dit nu een uitvaart met of zonder een kerkdienst is. Alles is mogelijk. Onze belangrijkste taak is de uitvaart vorm te geven geheel volgens uw wensen.

Vaak heeft een religieuze uitvaart een andere invalshoek dan een niet-religieuze uitvaart. Misschien zijn ze wat traditioneler – al zien we ook in deze diensten verschuivingen waardoor deze afscheidsdiensten steeds persoonlijker worden. Wij kunnen u, als u dat wenst,  suggesties aan de hand doen om de uitvaart zo vorm te geven, dat het echt de uitvaart wordt die u voor ogen heeft. En als u wenst dat een uitvaartverzorger u suggesties aan de hand doet waarmee een uitvaartdienst in de kerk een mooi, persoonlijk afscheid voor alle aanwezigen is, dan moet je als uitvaartverzorger wel het één en ander van dit soort diensten weten. En gelukkig doen wij dat! Door onze eigen christelijke levensovertuiging kennen wij de gebruiken en gewoontes binnen de kerken.

Dit houdt niet in dat wij alleen christelijke uitvaarten verzorgen, maar door onze levensovertuiging kunnen wij ons wel goed inleven in uw situatie. Het kan voor u prettig zijn om een uitvaartverzorger te hebben die uw overtuiging begrijpt – die weet hoe u denkt over de zin van het leven. Een onderwerp dat bij uitstek rond een overlijden actueel is. Niet alleen tijdens de kerkdienst, maar juist ook in de week voorafgaand aan de uitvaart en in de periode ná de uitvaart. Daarnaast kunnen wij u door onze kennis een passend advies geven bij bijvoorbeeld de liederenkeuze voor de afscheidsdienst of een tekst op de kaart.

Wat we tegenwoordig ook tegenkomen is dat de overledene wel gelovig was maar zijn of haar kinderen niet meer naar de kerk gaan. Voor de kinderen kan het dan een moeilijke keus zijn hoe zij de uitvaart vorm zullen gaan geven: wel of geen kerkdienst? Wel of geen dominee? Ook daar hebben wij voldoende ervaring mee. Zo hebben wij contact met uitvaartsprekers die precies weten hoe zij een afscheidsbijeenkomst kunnen invullen die het beste past in uw situatie. En samen met de nabestaanden komt er dan een afscheid waarin de overledene op de door hem of haar kenmerkende wijze wordt herdacht.

Zit u in zo’n situatie? En wilt u wellicht nu al zaken bespreken en/of vastleggen?  Het kan u een rustig gevoel geven als u hieromtrent al het één en ander duidelijk aangeeft. Hiermee kunt  u uw nabestaanden ontlasten in de periode na het overlijden. U kunt met ons een afspraak maken om  te praten over de mogelijkheden van uw uitvaartdienst. Of uw kinderen nu wel of niet kerkelijk zijn.

Maak gerust eens een geheel vrijblijvende afspraak door te bellen met: 06 373 222 85