Bel bij overlijden: 06 - 373 222 85 Dag & nacht bereikbaar

Elders verzekerd

Ook wanneer u elders verzekerd bent, kunnen wij uw uitvaart verzorgen. Wij regelen alles met uw verzekeraar. Het komt regelmatig voor dat een overledene bij verschillende verzekeraars verzekerd is, wij inventariseren alle polissen die u heeft en zorgen dat de verzekeraar het geld uitkeert.

Veel uitvaartverzekeraars geven aan dat het niet verstandig is om een uitvaart te laten verzorgen door een andere partij – zij kunnen immers óók uitvaarten verzorgen?! Als u voor een andere partij kiest kunt u een ledenvoordeel mislopen; bij de één mag u als ledenkorting 10% meer besteden dan het verzekerde bedrag, een andere partij zal slechts 75% van het verzekerde bedrag aan u uitkeren als u de uitvaart door een andere partij laat verzorgen. En dan nóg is het vaak voordeliger om eens rond te gaan kijken wat de werkelijke kosten zijn.

Van der Wenden Uitvaartzorg onderscheidt zich door onafhankelijkheid: onafhankelijk van welke verzekeraar dan ook. Hierdoor hebben wij ‘onze handen vrij’ en kunnen ons compleet richten op de uit te voeren uitvaart – zonder eigen belangen, behalve úw belang bij een goed verzorgde uitvaart.

Dé vergissing bij uitvaartverzekeringen: het ‘moeten’ melden van een overlijden aan de verzekeraar.

Bent u verzekerd bij één van de grote uitvaartverzekeraars? Dan vindt u op de polis een telefoonnummer waarbij staat: “Bel dit nummer om een overlijden te melden.” Negentig van de honderd mensen doen dit dan ook, vanwege het simpele feit dat het daar staat.

Dit is echter niet noodzakelijk: een uitvaartpolis is een schadeverzekering die uitkeert wanneer de gedekte schade (een overlijden) zich voor doet. Door wie u de uitvaart laat verzorgen staat daar los van. De reden dat deze bedrijven u toch graag laten bellen is, dat zij ook graag de uitvaart voor u willen verzorgen, zodat zij dan twee maal aan u kunnen verdienen.

Duurder uit?

Iedere verzekeraar zegt standaard, dat wanneer u de uitvaart door een ander laat doen, u  duurder uit bent, omdat u uw ledenkorting of inkoopvoordeel kwijt raakt. Dit is onjuist, niet de korting die zij u zouden geven is belangrijk, maar de prijs waar die korting vanaf gaat. Omdat grote bedrijven veel overhead kosten hebben, liggen hun prijzen structureel hoger dan bij een zelfstandig uitvaartondernemer en als je daar dan de korting vanaf haalt ben je vaak toch duurder uit.

U bent altijd vrij in de keuze door wie u de uitvaart laat regelen.

Bron: Platform Uitvaart