Bel bij overlijden: 06 - 373 222 85 Dag & nacht bereikbaar

Kosten uitvaart

Een uitvaart kost geld, dat is duidelijk. Hoeveel een uitvaart kost is afhankelijk van uw wensen daarom is er voor een uitvaart geen standaard bedrag te noemen. U begrijpt dat de ene uitvaart een heel andere invulling heeft dan een andere. Er zit een verschil in kosten tussen een begrafenis en een crematie. Daarnaast is het aantal genodigden van grote invloed, samen met de invulling van de koffietafel. Krijgen de gasten koffie met cake? Of wordt er een borrel geschonken met een bittergarnituur? Zo zijn er nog veel aspecten die de prijs van de uitvaart sterkt beïnvloeden: welke kist? Wel of geen dragers? Moet er een uitvaartspreker ingehuurd worden? U begrijpt dat de uiteindelijke rekening van een uitvaart wordt bepaald door een groot aantal factoren. Vandaar dat wij u hier niet kunnen zeggen wat de uitvaart die u voor ogen heeft zal gaan kosten.

Na ons eerste gesprek, of dat nu plaats vindt ruim voor of op het moment dat er iemand is overleden, ontvangt u van ons een zeer nauwkeurige begroting van de kosten. Deze begroting stellen wij op naar aanleiding van uw wensen.

Wat bij ons geen invloed op de prijs heeft, is tijd. Wij hebben geen vast tijdsbestek waarbinnen een uitvaart moet worden verzorgt. Waar andere organisaties een vast aantal uren heeft staan voor het verzorgen van een uitvaart (en waar extra uren moeten worden betaald door de nabestaanden), nemen én hebben wij alle tijd om de uitvaart vorm te geven volgens uw wensen. Daarom hij hanteren geen avond- of weekendtarief. 

Als u nu al wilt weten wat de kosten voor uw uitvaart zullen zijn, dan kunnen wij een eer nauwkeurige begroting van de kosten maken op het prijsniveau van dit jaar. Hier kunt u een formulier met uw wensen invullen en aan de hand van uw wensen ontvangt u van ons een begroting. Als u liever een persoonlijk gesprek met ons hebt, dan kunt u hier contact met ons opnemen.

Begraven of cremeren.

De kosten van een uitvaart zijn bij een begrafenis meestal hoger dan bij een crematie. Dit heeft vooral te maken met de bijkomende kosten voor het toekomstig grafonderhoud en deze kosten verschillen per gemeente. Ook de kosten voor grafsteen lopen ver uiteen.

Op internet kunt u diverse rekentools vinden waarmee u de kosten van een uitvaart kunt berekenen. Met deze rekenprogramma’s kunt u nooit een nauwkeurige prijs berekenen. Immers: geen mens is gelijk, geen uitvaart is gelijk. Wij raden u daarom om aan om, als u een goed inzicht wenst in de kosten van een uitvaart deze uitvaart met ons te bespreken. Dat kan geheel vrijblijvend en kosteloos. 

Wij werken met een basistarief waarvoor wij de uitvaart aannemen. Alle producten en diensten die wij inkopen, worden zonder marge doorberekend aan de familie. Dus wij verdienen niets aan de ingekochte goederen en diensten. Door deze transparante werkwijze kunnen wij u de uitvaart garanderen die u voor ogen heeft. Wij hebben namelijk geen belang bij het verkopen van bijvoorbeeld een bepaalde kist omdat wij daar meer aan zouden verdienen.

Wij worden regelmatig gevraagd om uitvaarten te verzorgen voor andere uitvaartorganisaties. Deze uitvaarten zullen wij volgens de voorwaarden en tarieven van de betreffende uitvaartorganisatie uitvoeren. Vanzelfsprekend werken wij bij deze uitvaarten wel volgens onze werkwijze: in alle rust en met alle tijd en aandacht. Want voor iedere uitvaart geldt: ‘wij hebben alle tijd, als deze voor u even stilstaat’.

Heeft u een verzekering bij een landelijke of een lokale uitvaartorganisatie, dan kunt u altijd ons vragen om de uitvaart te verzorgen. U bent, omdat er een verzekering is bij maatschappij A, niet verplicht om deze maatschappij ook de uitvaart te laten uitvoeren. U bent altijd vrij in de keuze van de uitvaartverzorger.