Bel bij overlijden: 06 - 373 222 85 Dag & nacht bereikbaar

Voorbespreking

Mensen praten meestal niet graag over de dood, laat staan dat men zijn/haar eigen wensen met betrekking tot de eigen uitvaart bespreekbaar wil maken. 

De dood hoort echter wel bij het leven, rationeel gezien is het zelfs de enige zekerheid die je in het leven hebt!

Gelukkig komt het steeds vaker voor dat mensen tijdens hun leven al na gaan denken over de dood en hun eigen uitvaart. Dus niet alleen bij ouderdom of ziekte, maar ook al op jongere leeftijd. Soms wil men kennismaken met diegene die hun uitvaart in de toekomst zal gaan uitvoeren, en vaak worden dan gelijk de eigen wensen vastgelegd. Door nu al uw wensen vast te leggen wordt het uiteindelijk écht uw eigen uitvaart!

Als u al nagedacht hebt over uw eigen uitvaart en u wilt het één en ander vastleggen of u wilt een vrijblijvend (kennismakings) gesprek? Dat kan. Graag komen wij bij u langs voor een kennismakingsgesprek of een zogeheten ‘voorgesprek’.

Een voordeel van een voorgesprek is dat het mensen rust geeft. Rust omdat het de zekerheid biedt dat alles wat men geregeld wil zien, ook geregeld is, en het voor de nabestaanden mogelijk is om alles naar wens van de dierbare te regelen. Zo’n gesprek verplicht u tot niets en is geheel kosteloos.

In dit voorgesprek kunt u al uw uitvaartwensen met ons doornemen en eventueel vast laten leggen in een wensenformulier. Hierin kunt u zo gedetailleerd als u zelf wilt, de wensen betreffende de uitvaart vastleggen. Zo houdt u de regie in handen, ook als u er zelf niet meer bent. Het ingevulde wensenformulier kunt u ondertekend bij uw verzekeringspapieren bewaren en eventueel kopieën van dit formulier aan voor u belangrijke personen geven. U bepaalt dus zelf in hoeverre u uw wensen vast wilt leggen en kenbaar wilt maken bij uw naasten.

Als u meer informatie over zo’n voorbespreking wenst of als u een afspraak wilt maken, neem dan contact met ons op. U kunt u  mailen of bellen.  

Van der Wenden Uitvaartzorg is niet afhankelijk van verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor zijn wij ook geheel vrij in de keuzes die u wilt maken voor uw uitvaart. Door goed te luisteren naar uw wensen kunnen wij voor u de uitvaart verzorgen die u voor ogen heeft. Wij zullen u tijdens het voorgesprek ook niet lastig vallen met het aanbieden van een uitvaartverzekering. Wij kunnen echter wél aan de hand van een vrijblijvende begroting aangeven of u voldoende verzekerd bent.

De herinnering aan het leven geeft steun en troost voor de nabestaanden bij het verwerken van het verdriet.