Bel bij overlijden: 06 - 373 222 85 Dag & nacht bereikbaar

 

 

Wat te doen bij een overlijden?

Een overlijden kan heel onverwacht komen. Er kan plotseling iemand in uw omgeving overlijden en u moet dan ineens een uitvaart regelen.. veel mensen hebben dit nog nooit meegemaakt. Wat moet je eigenlijk doen in zo’n situatie?

Ieder overlijden moet door een huis- of behandelend arts worden vastgesteld. Dit kan door uw eigen huisarts of door een plaatsvervanger tijdens avond- of weekenddiensten. De huisarts stelt vast of de doodsoorzaak natuurlijk is en wat de mogelijke oorzaak van het overlijden is. Dit geeft hij aan op de ‘verklaring van overlijden’, een formulier dat ingevuld moet zijn voordat er verdere stappen worden ondernomen. Bij een overlijden in een verzorgingsomgeving (ziekenhuis, verzorgingstehuis of hospice) hoeft u bovenstaande zaken niet te organiseren, het personeel zal dit voor u doen, maar indien het overlijden bijvoorbeeld thuis plaatsvindt, dan zult u zelf een arts moeten bellen. Tijdens de avonden en weekenden kunt u contact opnemen met de centrale huisartsenpost in uw woonplaats.

Nadat de huisarts het formulier ‘verklaring van overlijden’ heeft ingevuld kunt u de verdere stappen ondernemen: het bellen van de uitvaartverzorger die voor u de uitvaart zal gaan verzorgen. Vaak wordt gedacht dat als de overledene lid is van een uitvaartvereniging en/of daar een verzekering heeft lopen, dat dit de verplichting geeft aan u om deze partij ook de uitvaart te laten verzorgen. Dit is echter onjuist. U bent vrij in het kiezen van de onderneming die de uitvaart gaat verzorgen. Het gaat om een uitvaart, het laatste dat u voor iemand doet. Het moet dus perfect zijn. Een tweede kans krijgt niemand meer. Daarom is de keuze voor de juiste uitvaartverzorger een heel belangrijke keuze.

Wij nemen graag van u de organisatie van de uitvaart over, zodat u de dagen voorafgaand aande uitvaart samen met de nabestaanden kunt beléven. Ook deze periode hoort al bij het rouwproces: belééf deze periode en geef organisatorische zaken uit handen aan een partij die veel procedurele zaken van u kan overnemen en bij persoonlijke zaken, zoals bv. de invulling van de afscheidsceremonie, u met advies en raad kan bijstaan.

Als u besluit dat wij voor u de uitvaart mogen verzorgen, kunt u ons 24 uur per dag bellen op nummer 06 373 222 85

Binnen een uur zullen wij bij u zijn om een aantal eerste zaken te regelen.

Documenten

Het is handig als u alvast enkele belangrijke zaken bij de hand heeft:

  • Bovengenoemde verklaring van overlijden
  • Indien aanwezig het laatste wensenboekje (deze kunt u gratis bij ons aanvragen)
  • Trouwboekje (moet aan de gemeente overhandigd worden voor de bijwerking van de gegevens)
  • Verzekeringspolis(sen) van uitvaartverzekering(en). Let op: veel mensen hebben meerdere polissen lopen bij meerdere maatschappijen

Bekijk het stappenplan voor een compleet overzicht van onze dienstverlening.

Extra service rondom en tijdens de uitvaart.

De uitvaart moet voldoen aan uw wensen in overeenstemming met met de eventuele wensen van de overledene. Deze moeten in ieder geval herkenbaar zijn in de uitvaart.

U moet ervan uitgaan dat er geen standaard uitvaart is: tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Juist een ‘op maat gemaakte’ uitvaart maakt de uitvaart uniek.

Net zo uniek als ieder mens – ook de overledene!

Dit kan naar voren komen in de muziekkeuze, er kan een fotopresentatie getoond worden; eigenlijk alles om de uitvaart echt van de overledene te laten zijn. In de uitvaart moet de overledene herkend worden.

Wij kunnen op professionele wijze presentaties verzorgen volgens uw wensen.

Steeds vaker worden er tijdens de uitvaart foto’s gemaakt. Een foto (of video) reportage geeft de mogelijkheid om op een later tijdstip de uitvaart opnieuw te beleven en kunnen genodigden die de uitvaart om wat voor reden niet kunnen bijwonen, deze later toch nog een beetje meemaken. Omdat een uitvaart een emotionele gebeurtenis is, is het vaak belastend als een familielid de foto’s maakt: immers ook dit familielid begraaft een geliefde. Daarom hebben wij contact met professionele foto- en videografen. Zij verzorgen de reportage op een respectvolle wijze en kunnen desgewenst de foto’s aanleveren in een mooi boek.