Bel bij overlijden: 06 - 373 222 85 Dag & nacht bereikbaar

Van der Wenden Uitvaartzorg: wij nemen al vijf jaar alle tijd

Dik vijf jaar geleden hebben wij het plan opgevat om een eigen uitvaartonderneming op te starten.

Een plan dat niet zo maar uit de lucht kwam vallen, wij hadden beiden al heel lang grote belangstelling voor het vak van uitvaartverzorger. Door diverse omstandigheden waren wij in de gelegenheid om deze carrièreswitch uit te voeren – samen werken in de uitvaartwereld. Alleen zagen wij het niet zitten om te gaan werken voor een ‘baas’. Vandaar dat wij onze eigen onderneming hebben opgezet.

 

Wij wilden het vak op ónze manier uitvoeren: alle tijd nemen voor iedere uitvaart, waardoor iedere uitvaart die wij verzorgen ook voor 100% de uitvaart kan worden die de familie voor ogen heeft. Een kernwaarde die voor ons leidend is.

Geen uitvaart is gelijk. Geen familie is gelijk. Iedere overledene is uniek.

 

1 september 2012: wij gingen aan de slag!

In de afgelopen vijf jaar hebben wij honderden familieleden mogen bijstaan in en na de week van het afscheid van een geliefde. De ene familie gaf alles uit handen en een andere familie wilde juist zelf heel veel doen: van het maken van de kaart tot het maken van de kist (het zogenaamde rouw verwerken).

Honderden familieleden, betekent ook honderden wensen. Omdat wij het juist zo belangrijk vinden dat de wensen van de overledene en/of van de nabestaanden worden verwezenlijkt heeft dat soms veel creativiteit van ons gevraagd. Maar wat mooi om te doen, wat mooi om mee te maken dat onze manier van werken bijdraagt aan het op een goede manier afscheid nemen van een geliefde.

Wat hebben wij veel uitvaarten mogen verzorgen: van mensen op hoge leeftijd die op de dood hebben gewacht tot (jonge) mensen die plotseling gestorven zijn. Van heel intiem (afscheid met alleen de kinderen) tot heel groot (afscheid op verschillende locaties vanwege het grote aantal belangstellenden). Maar iedere uitvaart was bijzonder, of er nu veel of weinig genodigden waren – iedere uitvaart hebben wij met evenveel aandacht en liefde kunnen verzorgen.

 

Vijf jaar Van der Wenden Uitvaartzorg.

Vijf jaar Van der Wenden Uitvaartzorg. Vijf jaar waarin wij veel hebben geleerd, waarin wij ook veel hebben wíllen leren. Vijf jaar waarin wij in ieder geval hebben geleerd dat op een goede, rustige manier afscheid nemen van een geliefde of die nu heel jong of heel oud is, van groot belang is voor de verwerking van het verdriet. ‘De dood hoort bij het leven’ zegt men wel eens. Daar ben ik het mee eens, maar vooral bij het leven van de nabestaanden!

Wij zijn dankbaar dat vele families ons hebben gevonden om hen bij te staan in een moeilijke tijd. Dat zij ons het vertrouwen hebben gegeven om zo’n belangrijke gebeurtenis in hun leven samen met hen vorm te mogen geven.

 

 

 

Enkele reacties die wij hebben ontvangen na een uitvaart die wij hebben verzorgd:

  • Jullie beide inzet getuigt van liefde. Ga zo door, de wereld wordt er alleen maar mooier door.
  • Wij hebben de uitvaartzorg door René ervaren, ondanks alle verdriet, dat dit op een zeer fijne, snelle en soepele manier is gegaan.
  • Wij hebben het als bijzonder ervaren dat jullie zo ruim de tijd namen om alles goed voor te bereiden.

 1 september 2017: wij gaan door!

Nu, vijf jaar later hebben wij een tussenbalans opgemaakt van vijf jaar uitvaarten verzorgen. Van families voor wie wij een uitvaart hebben mogen verzorgen hebben wij gehoord dat wij ons werk op een goede manier doen. Wij nemen de tijd, luisteren naar de wensen en doen wat wij beloven. Wij gaan op deze voet verder en hopen dat wij voor veel mensen een vertrouwde steun kunnen zijn in een voor hen zeer moeilijke periode.

Wij hebben alle tijd, als deze voor u even stilstaat.