Bel bij overlijden: 06 - 373 222 85 Dag & nacht bereikbaar

 

Even voorstellen

Wij zijn René en Magda van der Wenden, en samen werken wij als zelfstandige uitvaartondernemers in de ruime regio van Hoogeveen.

In de afgelopen jaren dat wij werkzaam zijn als uitvaartondernemers hebben wij vele families mogen begeleiden rondom de uitvaart van een geliefde.

Wat wij eigenlijk iedere keer hebben gehoord, is dat wij écht de tijd nemen, dat wij een rustpunt zijn in de hectische week tussen overlijden en de uitvaart. Een mooi compliment omdat wij dat juist zo belangrijk vinden. En gelukkig wordt dat gewaardeerd.

Wij hebben samen heel bewust gekozen voor dit vak, omdat wij de familie graag ten dienste zijn bij één van de moeilijkste taken in het leven: afscheid nemen van een dierbare. Wij ervaren iedere  uitvaart weer als een laatste eerbetoon aan de overledene.

Het klinkt als een cliché, maar je hebt maar één kans om de uitvaart volgens de wensen van de overledene of nabestaanden te verzorgen. En dus moet het de uitvaart zijn die u voor ogen heeft. En dat kán! Daarom nemen wij alle tijd – om naar u te luisteren.

Ons werkgebied strekt zich ongeveer uit van Assen tot Zwolle. Vele families nemen contact met ons op om een uitvaart te verzorgen om onze professionele werkwijze: wij werken margevrij (dus geen winstopslag over ingekochte goederen en diensten), zeer persoonlijk (wij geven de familie alle vrijheid bij het invullen van de periode tussen overlijden en de uitvaart). Hier kunt u lezen of wij ook in uw woonplaats werkzaam zijn. Als uw woonplaats niet in de lijst voorkomt, kunnen wij u waarschijnlijk toch van dienst zijn – neem gerust contact met ons op.

Wat onderscheidt ons van andere uitvaartondernemers?

Ondanks dat we géén prijsvechter zijn, onderscheiden wij ons wel degelijk op het gebied van de prijs. Wij werken namelijk margevrij, dit houdt in dat wij niets verdienen aan goederen en diensten die wij van derden inkopen of inhuren. Wij nemen de uitvaart aan voor een vast tarief. Door deze werkwijze hebben wij geen belang bij het verkopen van dure kisten, extra volgauto’s – noem maar op. We leveren dat wat de klant wil hebben tegen een eerlijke prijs – zonder extra winst voor ons als ondernemer. Door dit principe kunnen wij voor u de uitvaart verzorgen die u in gedachten hebt.  Omdat wij met u vooraf duidelijk de kosten van de uitvaart bespreken heeft u ook vooraf inzicht in de kosten van de uitvaart. Mochten er onverhoopt extra kosten bijkomen, dan worden deze altijd duidelijk gemeld aan de familie.

Wij verzorgen het hele traject omtrent de uitvaart: vanaf de voorzorg, de dag van de uitvaart tot en met de steen op het graf. Wij gaan zelfs nog verder: omdat wij veel waarde hechten aan de nazorg, hebben wij in de periode na de uitvaart ook regelmatig contact om u eventueel in contact te brengen met een passende hulpverlener.

Als u onze tarieven bekijkt zult u ons principe herkennen: eerlijk en transparant, zonder verborgen kosten. Vooraf maken wij een zeer nauwkeurige begroting van de uitvaart. Deze begroting is transparant opgesteld: hier vindt u van alle producten en diensten de stukprijs, zodat u eenvoudig kunt berekenen wat bijvoorbeeld 20 kopjes koffie extra kosten. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een uitvaart, kunt u altijd contact met ons opnemen – na een persoonlijk gesprek kunnen wij een begroting maken voor de uitvaart zoals u deze voor ogen heeft. Neemt u dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Het kan zijn dat u een uitvaartverzekering heeft, deze verzekering is geen belemmering om door ons de uitvaart te laten verzorgen. Want: waar u ook verzekerd bent, u bent vrij om te kiezen wie uw uitvaart verzorgt. En wij kunnen alle uitvaarten verzorgen, ook die van u.

Waarom zou u kiezen voor ons?

Van der Wenden Uitvaartzorg heet niet voor niets uitvaartzorg. De uitvaarten die wij mogen verzorgen, worden uitvaarten zonder zorgen voor familie. In overleg met de nabestaanden nemen wij alle zorg uit handen. Vanzelfsprekend in samenspraak met de nabestaanden wordt de periode van overlijden tot en met de uitvaartplechtigheid (én
daarna) besproken en ingevuld.

Omdat wij heel goed begrijpen dat een periode tussen overlijden en de uitvaart voor de nabestaanden een hectische tijd is, nemen wij juist alle tijd om de nabestaanden bij te staan – met raad en daad!

Wij kunnen u – indien gewenst –  alles uit handen nemen, zo kunnen wij ervoor zorgen dat:

 • alle formaliteiten worden afgehandeld
 • de overledene wordt vervoerd naar de locatie waar hij of zij opgebaard zal worden
 • alle contacten vlot verlopen (denk hierbij aan de gemeente, begraafplaats, crematorium, kerk, voorganger etc.)
 • het rouwdrukwerk volgens uw wensen verloopt:
 • tijdige verzending van het drukwerk
 • het tijdig plaatsen van de advertentie
 • het schrijven van de enveloppen
 • de bloemen op tijd bezorgd worden
 • het vervoer op de dag van de uitvaart goed geregeld is
 • de catering is zoals gewenst tijdens condoleancebezoeken en koffietafels
 • er huisbewaking is tijdens de dag van de uitvaart

Na de plechtigheid houdt voor ons de zorg niet op: wij zijn u dan nog graag van dienst om allerlei zaken te regelen: van bedankkaartjes tot grafmonument.

Kortom: wij onderscheiden ons door zeer servicegericht te werken. En deze service wordt u niet in rekening gebracht.

‘Wij hebben alle tijd, als deze voor u even stilstaat’